BnT focust sterk op "Open Source Software" en noemt zich dan ook OSS-specialist. Open Source Software is software waarvan de broncode vrij beschikbaar is. Dit gegeven zet een interessant mechanisme in werking: omdat andere programmeurs vrij de code kunnen bekijken, kunnen ze fouten opsporen en verbeteringen/uitbreidingen aanbrengen.  

In het internet biotoop geeft dit vaak aanleiding tot een wereldwijde samenwerking aan software projecten, resulterend in knappe staaltjes van technologie. 


Een interessante nevenwerking hiervan is het gegeven dat deze software gratis is, omdat niemand het alleenrecht van de code kan claimen. Het operating systeem "Linux" is hier een voorbeeld van. Dit gratis operating systeem is door duizenden mensen ontwikkeld en kent een ongekende snelheid en stabiliteit. Een paar voorbeelden van bedrijven die dit operating systeem gebruiken zijn Facebook, Amazon, Ebay en Google. 

BnT focust, naast de conventionele Microsoft en Apple operating systemen, sterk op dit operating systeem omdat het voor de klant een aanzienlijke besparing kan betekenen. Iets dat in deze tijden van grote financiƫle druk, aardig is meegenomen.